Над половин милион права на ИХ България минаха днес

443
Над половин милион права на ИХ България минаха днес

Общо 506 хил. права на Индустриален Холдинг България бяха изтъргувани по време на днешната търговска сесия. Минималната цена бе 0.001 лв., а максималната достигна 0.009 лв.

Днес бе четвъртиятден за търговия с правата, като до момента обект на търговия са 535 хил. броя.

Броят на издадените права е 43 756 118, като срещу 200 от тях ще може да се запише една облигация от новата емисия.

Емисията е в размер на 21.878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка облигация.

Опцията за конвертиране на емисията облигации на Индустриален холдинг България на падежа в акции, и междинно конвертиране на датата на четвъртото лихвено плащане, е при конверсионно съотношение 12.

Датата на аукциона за неизползваните права е 9 октомври 2008 г., а крайната дата за записване на облигации е 24 октомври 2008 г.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти на дъщерни дружества на “Индустриален холдинг“.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg