На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, емитирани от „Компания за технологии и иновации Съединение” АД, съобщава институцията.

Емисията е в размер на 1 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, издадени в резултат на увеличение капитала на дружеството. Компанията увеличава капитала си от 2 млн. лв. на 3 млн. лв.

Основни акционери на дружеството са „Балкан Сис” АД с 19.5 % от капитала, „Петър Нейчев и синове” ООД с 16.9 %,„Платон 5” ООД с 15.5 % и „Обединена търговска компания Орфей” АД със 7.8 на сто.

Дъщерни дружества на емитента са „Елтек- печатни платки” АД, ИП „Популярна каса – 95” АД, „Атлас Юнион” ЕООД, „Трансмобил 21” ООД.

Публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества на компанията и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности.

Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на „Компания за технологии и иновации Съединение” АД, чрез закупуване на акции на “БФБ- София” АД.

Днес се изтъргуваха 110 акции на дружеството на цена 1.22 лв. за брой.