Надзорът одобри проспекта за увеличението на капитала на КТИ Съединение

351

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, емитирани от „Компания за технологии и иновации Съединение” АД, съобщава институцията.

Емисията е в размер на 1 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, издадени в резултат на увеличение капитала на дружеството. Компанията увеличава капитала си от 2 млн. лв. на 3 млн. лв.

Основни акционери на дружеството са „Балкан Сис” АД с 19.5 % от капитала, „Петър Нейчев и синове” ООД с 16.9 %,„Платон 5” ООД с 15.5 % и „Обединена търговска компания Орфей” АД със 7.8 на сто.

Дъщерни дружества на емитента са „Елтек- печатни платки” АД, ИП „Популярна каса – 95” АД, „Атлас Юнион” ЕООД, „Трансмобил 21” ООД.

Публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества на компанията и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности.

Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на „Компания за технологии и иновации Съединение” АД, чрез закупуване на акции на “БФБ- София” АД.

Днес се изтъргуваха 110 акции на дружеството на цена 1.22 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg