Най-високата оферта за Кърджали - Табак е от 6 млн. лв.

708
Най-високата оферта за Кърджали - Табак е от 6 млн. лв.

Участикът с най-висока предложена покупна цена за мажоритарния пакет на Булгартабак холдинг в Кърджали - Табак е на Аидатур АД, град Хасково, като предложената цена на продавания пакет акции е в размер на 6 013 110 лв. (13.02 лв. на акция) или с 4 507 110 лв. повече от обявената минимална цена от 1 506 000 лв. Това съобщиха за Profit.bg от Булгартабак холдинг.

При предходните процедури за продажба на дъщерното предприятие, проведени през май и август 2007 г., при минимални цени на продавания пакет акции в размер на 2 500 000 лв. (май 2007 г.) и 2 100 000 лв. (август 2007 г.) не се явиха купувачи, припомнят от холдинга.

В определения срок за подаване на офертите - 13.00 часа на 7 март 2008 г., са подадени 16 оферти. Те са отворени в присъствието на представители на подалите офертите лица от определената съгласно Конкурсната документация конкурсна комисия.

След преглед на офертите, поради констатиране на пороци в част от обвързващите финансовите оферти на участниците, до окончателното класиране са допуснати седем участници.

Съгласно определения от Надзорният и Управителния съвети на Булгартабак холдинг АД метод настоящата процедура по продажбата на притежаваните от компанията акции в капитала на Кърджали - Табак АД (461 828 броя обикновени безналични поименни акции, представляващи 90.564 % от капитала на дружеството) се осъществява чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на офертите – размер на предложената покупна цена.

Предстои разглеждане на проекта на договор от корпоративните органи на холдинга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg