С 41 150 лева от дружеството Неохим ще осъвременят битовите условия в три цеха на комбината, информираха от компанията, която спечели проект „Подобряване на санитарно-хигиенните условия на труд и отдих" на фонд „Условия на труд" към МТСП.

Проектът предвижда в рамките на три месеца и 10 календарни дни да бъдат ремонтирани и обновени санитарните помещения и съблекалните в ОТКК, Автоцеха и Газоспасителна служба.

Общата стойност на спечеления проект е 41 150 лева, от които 30% са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 70 на сто - собствено финасиране.

Строително-монтажните работи в Автоцеха, Газоспасителна служба и Отдел „Технически и качествен контрол" започнаха на 11 юли. Изпълнението им е възложено на избрани от фирмата подизпълнители, една от които е фирма Алекс.

Напълно ще бъдат подменени старите вътрешни водопроводни и елeктроинсталации; монтират се нови радиатори за отопление, алуминиеви врати и РVС прозорци. Обновяват се подове, стени и тавани, смесителни батерии, умивалници, тоалетни казанчета.

"С осъществяването на разработката качествено ще се подобрят санитарно-хигиенните условия на труд за над 100 работещи в дружеството и енергийните характеристики на битовите помещения", казват от компанията.

Акциите на Неохим са обект на оживена търговия в последно време. Днес по позицията се изтъргуваха 1 710 лота, а цената им скочи с 2.80%, на 41 лв. бройката.

Сн.: Работници от фирма Алекс извършват ремонта в ОТКК (Неохим)