Cereal Partners Worldwide (CPW S.A.), съвместно дружество на Нестле СА и General Mills Inc., обяви създаването на нов Център за иновации в Орб (Швейцария). Инвестицията от близо 50 милиона швейцарски франка подчертава стратегическия фокус на Cereal Partners Worldwide върху храненето, здравето и здравословния начин на живот. Тя ще ускори разработването на иновативни зърнени закуски с висока хранителна стойност. Очаква се строителните работи, които започнаха в началото на 2009 г., да бъдат завършени в средата на 2010 г.

Центърът за иновации на CPW ще съчетае опита на Нестле и General Mills в производството на зърнени закуски. Новият Център за иновации ще се възползва от техническата експертиза на General Mills и 50-годишния развойно-изследователски опит на Нестле в Орб, както и от техните познания в сферата на технологиите за обработване на храни. Центърът за иновации на CPW, който е част от световната развойно-изследователска мрежа на Cereal Partners Worldwide, ще разработва зърнени закуски, които ще предлагат на потребителите предимства като по-добро хранително съдържание, свежест, вкус и консистенция.

В основата на проекта са залегнали принципите на устойчивост и екологичност. Използват се местни и регионални строителни материали, вкл. дървесина от екологично-съобразни фирми за управление на горите, което е от полза за Орб и близките до града общности. След завършването си Центърът за иновации на CPW ще отговаря на изискванията за сертифициране по LEED - набор от стандарти за екологично устойчив строеж в рамките на Съвета за екологично строителство на САЩ (USGBC).

Новината бе обявена на пресконференция днес от Жан-Клод Мермуд - икономически министър на кантон Во; Клод Рекордон - кмет на Орб; Кристи Страус - президент и главен изпълнителен директор на Cereal Partners Worldwide; Джон Чърч - старши вицепрезидент „Международна дейност" в General Mills Inc.; и Вернер Бауер - изпълнителен вицепрезидент и главен технологичен директор в Нестле С.А.

Служителите на Cereal Partner Worldwide, който понастоящем е вторият поголемина производител на зърнени закуски в света, с продажби от 2,8 милиарда швейцарски франка, през 2008 г. наброяват приблизително 4 000 души по цял свят.