Нови 30 млн. лв. постъпления за Булгартабак Холдинг

562
Нови 30 млн. лв. постъпления за Булгартабак Холдинг

Мажоритарният пакет от Цигарена Фабрика Пловдив (810 хил. акции) бе продаден за 36.569 лв./брой, или за общата сума от 29.62 млн. лв., сочат данни на Profit.bg.

Общо до момента по позицията са изтъргувани 866 хил. акции в 89 сделки на обща стойност 31.624 млн. лв.

Припомняме, че в понеделник бе закупен и мажоритарният пакет акции от Слънце Стара Загора табак. Приходите от продажбата тогава бяха 18.187 млн. лв. за 921 хил. акции, или по 19.75 лв. за брой.

Двете дружества се предложиха за продажба с издадените им безсрочни разрешения за производство на тютюневи изделия и промишлена обработка на тютюн, доколкото не произтича друго от разпоредбите на Закона за тютюна и тютюневите изделия и подзаконовите актове по неговото прилагане.

Цената на продажбата обаче надвиши многократно цените на книжата на Българска Фондова Борса само от преди месец. Тогава акциите на Слънце Стара Загора се търгуваха на нива от 7-8 лв. за брой, а тези на Цигарена фабрика Пловдив на цени от 8-10 лв. за ценна книга.

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...