Нова компания - Мейфеър Груп АД-София регистрира книжата си на БФБ-София, като те ще се търгуват на Неофициален пазар на акции, считано от 9 ноември 2009 г. (понеделник).

Предметът на дейност на дружеството включва: Производство, внос, износ и търговия с продукти; сделки на придобиване, управление и разпореждане с недвижими имоти и вещни права върху тях; строителна дейност; кетъринг, хотелиерска, ресторантьорска, туристическа, рекламна дейност и услуги, телемаркетинг, както и всякаква друга дейност, незабранена от закона.

С регистрираната нова емисия общият брой на регистрираните за търговия през 2009 г. нови финансови инструменти е 31.

От тях 15 са емисии акции (в това число влизат две емисии на АДСИЦ и емисия привилегировани акции на Химимпорт), 12 емисии облигации и дялове на четири договорни фонда.

От 9 ноември за търговия се въвеждат и акциите от увеличението на капитала на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп-София. Акциите са с номинална стойност 10 лв. Размерът на увеличението на капитала на дружеството е 1.738 млн. акции, като размера на емисията след увеличението е 21.478 млн. лв.

С тази емисия увеличенията на капитала на дружества за годината са общо 16, от които 6 на АДСИЦ.

Борсата е приела и нов борсов член - ИП Трейдвил ЕАД. Като борсов посредник на ИП Трейдвил ЕАД се допуска Паско Колев Пасев.