Новите акции на Петър Караминчев и на Арома се търгуват в петък

513
Новите акции на Петър Караминчев и на Арома се търгуват в петък

От петък ще започне търговията с новите акции от увеличението на капиталите на Петър Караминчев () и на Арома (). Решението за вписване на последващите емисии на двете компании бе взето на деншното заседание на ръковдството на БФБ.

Размерът на емисията на Петър Караминчев преди увеличението бе 662 028 лв. След увелиението капиталът на компанията нарасна с 2.65 млн. лв. на 3.31 млн. лв.

Нека да припомним, че Синергон Холдинг () придоби, вследствие увеличение на капитала, 2.53 млн. акции от дъщерната си компания от Русе. В резултат на това прякото му участие след увеличението достига 89.80 на сто.

Преди увеличението капиталът на Арома бе 5.16 млн. лв., впоследствие той достигна 15.49 млн. лв. Промяната стана за сметка на компанията, като акционерите й получиха по две нови акции.

Днес цената за акция на Петър Караминчев остана без изменение на средните 2.3 лв. за лот при изтъргувани 50 книжа. С 2.04%, до средните 3.84 лв., се понижиха акциите на Арома. През деня се сключиха сделки за 30 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg