Облигациите на Евролийз Ауто АД ще бъдат въведени за търговия на Българска фондова борса от 16 март (петък), съобщава сайтът на институцията.

Емисията е в размер на 3 млн. евро, разпределена в 3 хил. обикновени, корпоративни, лихвоносни, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, неконвертируеми, обезпечени облигации, всяка с номинална цена от 1000 евро.

Облигациите ще се търгуват с присвоен борсов код BELA, а целта на осигурения ресурс е за разширяване на лизинговата дейност на Евролийз Ауто АД.

Лихвеният процент е равен на шестмесечния Euribor + 3,5%, но не по-малко от 6,5% годишно, като лихвените плащания са на всеки шест месеца.

Заемът е със срок от 5 години, с падеж на 7 юли 2011 година. Погасяването му ще се извърши на осем равни части, заедно с последните осем лихвени плащания.

Предметът на дейност на компанията включва придобиване на автотранспортни средства, машини, съоръжения и оборудване, както и на всякакви други движими и недвижими вещи и предоставянето им впоследствие чрез всички видове лизингови сделки и др.