Облигационерите на ИХ България не конвертираха книжата си

530
Облигационерите на ИХ България не конвертираха книжата си

Няма облигационери на Индустриален холдинг България, изявили воля за конвертиране на облигации в акции, информираха от публичната компания, чиято емисия падежира на 29 октомври.

С оглед на това, капиталът на холдинга няма да бъде увеличаван чрез конвертиране на облигации в акции, уточняват от Индустриален холдинг България.

Срокът за подаване на заявление за записване на акции срещу конвертиране на облигации бе от 12 до 14 октомври. Обръщането бе предвидено да стане при съотношение 1 облигация за 12.132 акции, или при конверсионна цена на една акция 8.2425 лева.

Последната борсова цена на акция на Индустриален холдинг България (към 11.50 ч. на 20 октомври) е 0.705 лева, което е понижение за деня от 0.28%.

Да припомним, че емисията конвертируеми облигации се състоеше от 216 496 броя ценни книжа, при 100 лв. номинал. Лихвата по заема бе 8%.

В случай на интерес от страна на облигационерите, капиталът на холдинга щеше да се увеличи с нови 2 626 530 акции, с номиална стойност 1 лев всяка.  

Тези дни приключи с успех нова подписка за публично предлагане на нова емисия конвертируеми облигации на Индустриален холдинг България с обем 217 180 лота, с номинал 100 лева.

От холдинга пласираха почти на 100% количеството ценни книги, като и тук годишната лихва е на 8%. Срокът на заема е три години. В резултат от успешното публично предлагане по набирателната сметка на Индустриален холдинг България в Алианц Банк България постъпиха 21.7 млн. лева.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg