Общо 3 277 акции са изкупени в резултат на търговото за ЗММ-Сливен

847

В резултат на търговото предложение към акционерите на ЗММ-Сливен АД-Сливен са изкупени общо 3 277 акции за общо 142.9 хил. лв., става ясно от съобщение, публикувано от БФБ.

Броят физически лица, приели предложението е 14 (1 253акции), а юридическите са само две (2 024 акции)

Предложител е ЗММ - България холдинг АД, като цената за една акция е 43,60 лв. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.

ЗММ- България холдинг АД притежава 92,89% от капитала на дружеството, а Индустриален холдинг България е мажоритарен собственик на ЗММ–България холдинг.

ЗММ - България холдинг възнамерява да запази досегашния предмет на дейност на ЗММ - Сливен АД, а именно проектиране и производство на стругове, универсални, високопроизводителни, многопoзиционни дървообработващи машини, стоки за бита и др.

През 2005 г. ЗММ–България холдинг бе отправило търгово предложение на цена от 3 лв., в резултат на което участието на холдинга достигна настоящите 92.89 на сто.

Днес няма сделки по позицията, като офертите купува/продава са на нива 38/40 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg