Общото събрание на Стройинвест холдинг ще гласува за 0.53 лв. дивидент на акция

453
Общото събрание на акционерите на Стройинвест холдинг АД-София ще гласува на 22 юни за разпределението на 0.53 лв. брутен дивидент на акция, съобщават от БФБ-София.

Общо формираната сума за разпределение по време на събранието е 253 хил. лв., от която печалба за изминалата година е 128 хил. лв., а останалите 125 хил. лв. са формирани от неразпределени печалби от минали години.

Според предложението за дивидент ще бъдат разпеделени общо 199 хил. лв., а 41.5 хил. лв. ще се отнесат за „Допълнителни резерви”. Останалите 12 853 лв., представляващи 10% от печалбата за 2006 г., ще бъдат отнесени към фонд „Резервен”.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 6 юни 2007 г.

За първото тримесечие на 2007 г. Стройинвест холдинг обяви печалба преди данъчно облагане в размер на 18 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 26 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Главболгарстрой АД притежава 50.1% от капитала на дружеството. Акциите на компанията се търгуваха за последно на БФБ-София по време на търговската сесия от 4 май на цена от 4.40 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg