Очаква се търгово предложение и към миноритарните собственици на Петър Караминчев

518
Очаква се търгово предложение и към миноритарните собственици на Петър Караминчев

Участието на Синергон холдинг () в Петър Караминчев () надхърли 90-те процента. След регистрирана сделка в ЦД на 24 април холдингът придобива нови 7 хил. акции или 0.21% от русенската компания. В резултат дяловото участие на Синергон в Петър Караминчев нарасна на 90.01%.

Според българското законодателство мажоритарният акционер се задължава да отправи търгово предложение за обратно изкупуване на акции на миноритарните собственици на компанията. Срокът, през който това трябва да се случи, е две седмици.

В началото на месеца стана ясно, че вследствие на увеличението на капитала на Петър Караминчев, дяловото участие на Синергон холдинг в компанията достигна 89.8%. Нека да припомним, че русенското дружество увеличи капитала си от 662 хил. лв. на 3.31 млн. лв.

Поръчките за купува към 9.30 часа при Синергон са 39 при 41 за продава. Офертите за купуване са между 7 лв. и 7.95 лв. Съответно за продава варират от 8 лв. до 9.14 лв.

При Петър Караминчев броят на изчакващите поръчки е значително по-нисък. Офертите за купува са 8 на цени между 2.13 лв. и 2.25 лв. Поръчките за продава са 3 – от 2.86 лв. до 3.44 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg