Одобриха търговите предложения за Свиневъдство Преславец и Заводски строежи - ПС – Перник

637
Комисията за финансов надзор одобри търговите предложения за закупуване на акции на Заводски строежи - ПС – Перник () и Свиневъдство Преславец (), София от останалите акционери на дружествата.

Предложените цени на акции са съответно 36.05 и 9.40 лв. за брой.

Търговият предложител на Заводски строежи - ПС – Перник - Софстрой АД притежава пряко и чрез свързани лица 125 266 броя, равняващи се на 91.22% от капитала на компанията. Компанията обяви, че веднага щом са налице законовите условия за това, възнамерява да поиска отписването на Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник от регистъра на публичините дружества, воден от КФН.

За първите шест месеца на 2007 г. Заводски строежи-ПС-Перник има печалба, преди облагане с данъци, в размер на 8 хил. лв., спрямо 82 хил. лв. положителен финансов резултат за година по-рано.

От своя страна Мел Холдинг АД притежава пряко и чрез свързани лица общо 182 055 акции, или 90.21% от капитала на Свиневъдство Преславец.

За първите шест месеца на 2007 г. компанията има загуба от 18 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 27 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на дружеството е 202 хил. лв., а собственият – 3.095 млн. лв.

Днес сделки с акциите на двете дружества не се сключиха.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg