Оргахим АД с печалба от 12.58 лв. на акция към 30 юни

740
Оргахим АД с печалба от 12.58 лв. на акция към 30 юни

Оргахим АД отчита нетна печалба за полугодието в размер на 6.326 млн. лв. (12.58 лв. на акция), в сравнение с 1.046 млн. лв. (2.08 лв. на акция) година по-рано, показват данните от отчета на компанията.

За шестмесечието дружеството е реализирало продажби на готова продукция и суровини за 56.002 млн. лв., което е с 41% повече от съпоставимия период на миналата година. Делът на износа за второто тримесечие представлява 81% от общите продажби.

Печалбата от дейността възлиза на 5.3 млн. лв., като нетните финансовите приходи за периода са в размер на 1.484 млн. лв.

Основният капитал на компанията е 503 хил. лв., а собственият в края на юни достига 21.15 млн. лв.

Оргахим АД е най-големият производител в България на бои, лакове, лепила и смоли и единственият производител на фталов анхидрид. Дружеството притежава 12 търговски марки, в това число “Фасаген”, “Алутин”, “Балкид”, “Рувипласт”, “Винакол”, “Хамелекон”, “Protecta”, “Mefisto”, “Леко”, “Благо”, “Интерин” и “Еманел”.

Основните пазари на продукцията са България, Турция, Гърция, Румъния, Египет, страни от Централна Европа , Близкия Изток и бившите Съветски републики.

Основен акционер в дружеството е Уайтбийм холдингс лимитид, контролиран от Поликолор-Румъния, с 64.21 на сто от капитала.

През април Оргахим АД изплати изцяло задълженията си към държавата по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК) в размер на 13.7 млн. щатски долара и 14.384 млн. лв.

Преди старта на сесията офертите купува са на горното ценово ограничение за деня от 459.69 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg