Оргахим продължава договора си с Поликолор с още една година

707
Оргахим продължава договора си с Поликолор с още една година

Акционерите на Оргахим АД-Русе ще гласуват за овластяването на управителния съвет и изпълнителния директор на дружеството за продължаването на рамковия договор с Поликолор АД за още една година.

По данни на Българска фондова борса общото събрание на акционерите ще се състои на 7 февруари 2008 г., а последната дата за сключване на сделки с акциите на компанията, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание е 22 януари.

Съвместната дейност на двете компании стартира през 2003 г. Основен акционер в Оргахим е Уайтбийм холдингс лимитид с 64.21 на сто от капитала.

Печалбата на Оргахим АД - Русе за деветмесечието се повишава до 10.43 млн. лв. (20.74 лв. на акция), спрямо 3.964 млн. лв. (7.88 лв. на акция) година по-рано.

За периода дружеството е реализирало продажби на готова продукция и суровини за 95.228 млн. лв., което е с 34% повече от деветмесечието на миналата година.

Делът на износа за третото тримесечие представлява 55% от общите продажби. Вчера книжата на дружеството се търгуваха на нива от 613.00 и 641.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg