Оргахим АД – Русе пуска два нови продукта на пазара, става ясно от съобщение, публикувано от x3news.bg

Първият, полиестерен изофталов гелкоат G-2-S, тиксотропиран ненаситен полиестер, представляващ тиксотропирана, предварително ускорена, изофталова, ненаситена полиестерна смола с работен вискозитет, подходящ за шприцване с шприц-пистолет.

Продуктът съдържа адитиви за допълнително подобряване на светлоустойчивост Употреба: Полиестерният изофталов гелкоат G-2-S служи за изработване лицевия слой на изделията от стъклопластика и полимермрамор.

Употребява се в корабо- и яхтостроенето, при производството на санитарно оборудване, промишлени детайли, резервоари, басейни и стъклоусилени изделия. Придава на изделията устойчивост на удар, светлоустойчивост, водоустойчивост и устойчивост на стареене, като може да се пигментира с органични и неорганични пигментни пасти. Също върху него може да се нанасят ненаситени полиестерни смоли, усилени със стъкломат.

Другият продукт, епоксиден антикорозионен грунд - представлява двукомпонентен грунд на базата на епоксидна смола със средно молекулно тегло, омрежваща се с полиамидоаминен втвърдител.

Употребява се за защита на индустриални съоръжения и метални конструкции, експлоатирани в агресивна индустриална среда. Също може да се използва за нови негрундирани повърхности и за поправка на предварително боядисани повърхности. Има отлична адхезия и влагоустойчивост.

Притежава много добра устойчивост на корозия, минерални масла, горива, ароматни въглеводороди, солена мъгла, устойчивост на нагряване (непостоянно излагане при 150°С).

От съобщението също става ясно, че са извършени по рамков договор продажби към Поликолор АД, Букурещ, на обща стойност 438 608.22 евро за периода от 14 юли 2008 г. до 18 юли 2008 г. включително.