ОСА на БФБ гласува за разпределение на дивидент и тантиеми на членовете на СД

1270
ОСА на БФБ гласува за разпределение на дивидент и тантиеми на членовете на СД

“Българска фондова борса–София” АД свиква редовно годишно общо събрание на акционерите на 30 юни 2008 г., съобщават от институцията.

На ОСА ще се гласува решение за разпределение на печалбата на дружеството за 2007 г., която е в размер на 5.25 млн. лв.

По предложение 1/10 част от печалбата в размер на 525 068.26 лв. ще се отнасе за попълване на фонд “Резервен”.

От останалата част от печалбата в размер на 4 725 614.37 лв. е предложено 50% от тази част в размер на 2 362 807.18 лв. да се разпредели за дивидент.

От останалите 50% (2 362 807.19 лв.) ще се гласува да се изплатят тантиеми, като остатъкът след изплащане на тантиемите остава в дружеството и се отнася във фонд “Резервен”.

Поради нарастване на счетоводната печалба за 2007 г. спрямо счетоводната печалба за 2006 г., както и че липсват просрочени задължения и непокрита загуба от предходни години, е предложено БФБ да изплати тантиеми на членовете на СД в общ размер ¼ (една четвърт) от общо изплатеното на членовете на СД възнаграждение за 2007, които тантиеми да се разпределят между членовете по решение на СД.

Ще се обсъждат и промени в състава на Съвета на директорите и по-конкретно за освобождаване на Пламен Георгиев като член на СД по негова молба и избиране на Иван Такев като нов член на СД под условие, че новият член бъде одобрен от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор.

Справка в годишния отчет на БФБ показва, че възнагражденията на борда на директорите са в размер на 316 хил. лв. за миналата година.

ЦД с общо 1.074 млн. лв. разходи за персонала за 2007 г.

Не е зле да работиш за БФБ!

Време ли е БФБ и ЦД да свалят комисионните?

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg