На проведеното днес общо събрание на Оргахим бяха приети всички решения по дневния ред с малки изменения, съобщи за Profit.bg акционер на дружеството, присъствал на събранието.

Печалбата на русенския производител на бои в размер на 8.095 млн. лева бе отнесена за допълнителни резерви, вместо за законови, какъвто бе предварителният проект за гласуване на общото събрание.

Дружеството прие доклада на управителните органи за дейността си през изминалата година, както и годишния финансов отчет. Приети бяха още докладите на регистрирания одитор, както и отчета на директорите за връзки с обществеността.

Общото събрание на Оргахим освободи от отговорност членовето на управителните органи за дейността им през изминалата година.

По точката за приемане на промени в рамковия договор от 28.02.2003 г., сключен между Оргахим АД и Поликолор АД, бе гласувано за отпадане на годишния лимит в размер на 5 млн. евро за продажба на продукция от Оргахим на Поликолор.

Листнатата на букурещката борса компания Policolor обяви към края на януари, че възнамерява да прехвърли част от произвоството си на Оргахим, като ще остави в Румъния да се произвеждат само продукти с висока добавена стойност.

Днес се изтъргуваха 34 акции от Оргахим, при което те отбелязаха спад от 0.8%, до ниво от 274.88 лева за брой. Офертите при позицията в края на деня завършиха при ниво от 274 лв. продава и 273 лв. купува за брой.

За последната една година акциите на дружеството са се повишили с 262%.