ОСА на Спарки Елтос одобри увеличение на капитала до 14 млн. лв.

712

Проведеното днес общо събрание на акционерите на Спарки Елтос АД-Ловеч е приело решение капиталът на дружеството да бъде увеличен от 2 млн. лв. на 14 млн. лв., съобщава БФБ-София.

За целта ще бъдат преобразувани печалбата на дружеството за 2006 г. и резервите в капитал чрез издаване на нови 12 млн. броя поименни безналични акции с право на глас и номинална стойност 1 лев всяка.

Акционерите са решили печалбата на дружеството за 2006 г. в размер на 891 000 лева да не бъде разпределяна за дивидент на акционерите, а да послужи за увеличението на капитала.

Извършени са и промени в органите на управление на дружеството, като е освободен като член на НС Йордан Пейчев и избиран на негово място Стоян Цоков Спасов.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на нови акции от увеличението на капитала е 27 юни 2007 г.

Спарки България АД притежава 79.52% от компанията, произвеждаща електроинструменти.

Днес се изтъргуваха 1707 акции на дружеството на цена 49.16 лв., определяща пазарна капитализация от над 98 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg