ОСА на Стара планина Холд АД ще гласува за 12-кратно увеличение на капитала

997
ОСА на Стара планина Холд АД ще гласува за 12-кратно увеличение на капитала

С определение на Софийски градски съд от 31 май 2007 г. се допуска включване на допълнителни въпроси към свиканото Общо събрание на акционерите за 15 юни 2007 г. на Стара планина Холд АД, а именно вземане на решение за 12-кратно увеличаване на капитала на дружеството, съобщава БФБ.

Общото събрание на акционерите ще гласува точка за увеличаване капитала със собствени средства на дружеството - за сметка на натрупани резерви и неразпределена печалба от минали години, от 1.75 млн. лева на 21 млн. лева чрез издаване на 19.25 млн. броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

Всеки акционер има право да получи част от новите акции, съразмерна на участието му в капитала до увеличението.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсатата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 30 май 2007 г.

След новината до момента днес книжата на холдинга поскъпнаха с 8.9% до средно ниво от 60.43 лв. за брой, като има само оферти купува на максималното за ограничение от 63.814 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...