ОСА на Захарни заводи разпредели печалбата за резерви

405

На проведеното 22 юни общо събрание на акционерите на Захарни заводи АД-Горна Оряховица е решено печалбата за 2006 г. и печалбата от минали години в размер на 6.193 млн. лв. да се разпредели за резерви, съобщи БФБ.

За общи резерви се разпределят 10%, или 619 хил. лв., а за допълнителни резерви - 5.574 млн. лв. Общото събрание не разпредели дивидент за 2006 г.

Също така акционерите са овластили управителните органи да сключат рамков договор за доставка на фуражна пшеница в размер на 22 000 тона и царевица в размер на 8 000 тона при цени в рамките на между 150 лв. - 350 лв. за тон без ДДС, според състоянието на пазара и конкретния период на доставка.

Срокът, за който следва да бъде сключен договорът е една година, считано от подписването му. Рамковият договор за доставка на зърно е между Захарни заводи АД и Захар инвест АД.

Захар инвест АД притежава 43.00% от капитала на дружеството, докато ГУ-Фарадей ЕООД и Ритъм-4-ТБ ЕООД имат по 25.58 и 25.55 на сто.

Последната сделка по позицията е на ниво от 95 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg