От 10 септември търгуваме акциите от увеличението на Евроинс

565
От 10 септември търгуваме акциите от увеличението на Евроинс

От 10 септември (понеделник) за търговия на Българска фондова борса ще бъде въведена емисията от увеличението на капитала на ЗД Евроинс, съобщават от институцията.

Застрахователното дружество увеличи капитала си от 7 499 994 лева, на 9 999 992 лева, чрез издаване на 2 499 998 броя нови неделими поименни безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Новите акции се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала на дружеството до увеличението без реално внасяне на парични вноски, като за три от старите акции се получава по една нова.

Съгласно шестмесечния финансов отчет на ЗД “Евроинс” АД, премийният приход на дружеството за периода възлиза на 26.319 млн. лв. Компанията отбелязва ръст по този показател от 35.2 % спрямо реализираните 19.468 млн. лв. през първото полугодие на 2006-та.

Нетната печалба за периода е в размер на 2.31 млн. лв., спрямо 832 хил.лв. за същия период на миналата година.

ЗД Евроинс е едно от 22-те дружества отговарящи на критериите за влизане в SOFIX. Промяната в индекса ще се обсъжда утре, съобщиха от БФБ-София за Profit.bg.

Близо 10 хил. акции смениха собствеността си до момента по позицията на нива от 17.00 до 17.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg