От понеделник на борсата стартира търговията с акциите на Пълдин Лайън Груп

417
От понеделник (20 август) на Българска фондова борса ще стартира търговията с акциите от първоначалното увеличение на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ-София.

Фондът увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. чрез чрез издаване на нови 150 000 безналични поименни акции с право на глас с номинална стойност 1.00 лв. всяка.

На 20 август общото събрание на дружеството ще овластява Съвета на директорите на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ-София за продажбата на имот № ІІІ-537, в квартал 4, по устройствения план на София, местността СПЗ Слатина-север, с площ по скица 14 555 кв. м, а по нотариален акт 14 420 кв. м.

Цената на сделката е 4.5 млн. евро без ДДС. Втората точка в дневния ред предвижда последващата продажба на същия имот за сумата от 7 млн. евро без ДДС.

След увеличението на капитала акционери в дружество са Марин Маринов и ИД Елана Високодоходен Фонд, имащи по 53.85 и 23.08 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg