Първи сделки с акциите на Каолин АД

702
Първи сделки с акциите на Каолин АД

Тази сутрин стартира търговията с акциите на Каолин АД, като бяха сключени сделки на нива между 13.50 лв. и 16.00 лв. за брой. След първите 20 минути цената се установи на цени от 14 до 14.50 лв.

До момента са прехвърлени над 400 хил. акции, при средна цена 13.94 лв., основна част от които в няколко големи пакета.

Емисията, с присвоен борсов код КАО, е в размер на 25 млн. лв., разпределена в същия брой акции с номинал от 1 лев.

Каолин АД набра 61.838 млн. лв. от приключилото в края на април първично публично предлагане. След проведения букбилдинг емисионната стойност за изпълнение на поръчките бе определена на 13.50 лв., а записани и платени са общо 4.58 млн. акции.

В подписката са участвали общо 1186 лица, като общите разходи по публичното предлагане са 2.502 млн. лв. Основен акционер в дружеството е „Алфа Финанс Холдинг” АД.

Каолин е най-големият производител на индустриални материали в Югоизточна Европа с предмет на дейност добив и преработка на каолини, кварцови пясъци, глини, варовици, фелдшпатови пясъци, фелдшпат, доломит, керамични преспрахове и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg