Печалбата на Машстрой е възлязла на 115 хил. лева през първото тримесечие на годината, в сравнение с 90 хил. лева година по-рано, посочи публикуваният на сайта на борсата неконсолидиран отчет на дружеството.

Приходите на Машстрой са се повишили с 27% за тримесечието, до ниво от 4.29 млн. лева, в сравнение с 3.38 млн. лева година по-рано, сочат още изнесените данни.

Повишението им почти изцяло се предопределя от ръста на приходите от продажба на продукция, които се повишават до 4.22 млн. лева, в сравнение с 3.27 млн. лева през първото тримесечие на миналата година.

Понижение регистрират приходите от положителни разлики от промяна на валутни курсове, които намаляват до 9 хил. лева от 48 хил. лева година по-рано, като дружеството не регистрира приходи от лихви за първото тримесечие, в сравнение с нивото им от 28 хил. лева предходната година.

На фона на повишението на приходите, ръст регистрират и разходите на дружеството. Те нарастват до 4.18 млн. лева през първото тримесечие от 3.28 млн. лева година по-рано, като и при тях ръстът им се предопределя от нарастването на разходите за дейността.

Повишават се и разходите за лихви през първото тримесечие до ниво от 35 хил. лева, в сравнение с 15 хил. лева предходната година.

Дружеството е с основен капитал от 412 хил. лева и собствен от малко над 6 млн. лева към края на първото тримесечие.

Днес при изтъргуван минимален обем от 20 акции книжата на дружеството загубиха 2.4% от стойността си до ниво от 20.50 лева за брой.