Печалбата на Проучване и добив на нефт и газ скача с 21% до 3.6 млн. лв. за полугодието

526
Печалбата на Проучване и добив на нефт и газ скача с 21% до 3.6 млн. лв. за полугодието

За първото шестмесечие на годината печалбата на Проучване и добив на нефт и газ АД се повишава с 21.4% до 3.636 млн. лв. (0.30 лв. на акция), спрямо 2.996 млн. лв. година по-рано, показват данните от отчета на дружеството.

Приходите от продажби нарастват с минималните 41 хил. лв. до 9.86 млн. лв. за периода. Основна част от разходите са формирани от разходите за външни услуги - 3.92 млн. лв., разходите за материали - 1.54 млн. лв. и тези за персонал на стойност 1.46 млн. лв.

Основният капитал на компанията бе увеличен през миналата година от 873 хил. лв. до 12.228 млн. лв. със средства на дружеството. Собственият капитал достига 44.275 млн. лв. в края на юни.

Основната дейност на Проучване и добив на нефт и газ АД е търсене, проучване и реализация на суров нефт и природен газ, търсене, проучване и експлоатация на находища на термални, минерализирани и подземни води за питейни, битови и промишлени цели, разкриване и проучване на находища на геотермална енергия, сондиране на търсещи, проучвателни и експлоатационни сондажи за нефт и газ, подземни води и геотермална енергия и други.

Проучване и добив на нефт и газ АД притежава 10 дъщерни дружествата. Основни акционери са Химимпорт с 52.7%, Интер Ръбър Хеми ЕООД - 21.97%, Универсален пенсионен фонд “Съгласие” - 4.10% и ЗПАД Армеец - 2.29 на сто.

Днес акциите на дружеството загубиха 2.1% до средна цена 13.08 лв. при изтъргувани 6 522 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg