Петър Караминчев купува имот от Синергон Холдинг за 2.31 млн. лв.

746
Петър Караминчев купува имот от Синергон Холдинг за 2.31 млн. лв.

Петър Караминчев АД-Русе свиква общо събрание на акционерите на 12 декември 2007 г., на което ще се гласува предложение за покупката на имот от мажоритарния собственик Синергон Холдинг за 2.31 млн. лв., съобщават от борсата.

Общото събрание ще овласти Съвета на директорите и Изпълнителния директор да сключи със Синергон холдинг АД договор за покупко-продажба на недвижим имот, съгласно който Синергон холдинг АД продава, а Петър Караминчев АД купува идеална част от недвижим имот, намиращ се в град Русе, бул. "Липник" № 73.

Сделката обхваща 8.37% идеални части от имот с обща площ от 40 308 кв. м, представляващ ПИ 2 в квартал 531 по плана на град Русе, заедно с 22.50% идеални части от построената в имота масивна едноетажна сграда, цялата със застроена площ от 130 кв. м.

В резултат на сделката ще възникне задължение на Петър Караминчев АД към Синергон холдинг АД в размер на 2.31 млн. лв., представляващо 17.49% от стойността на активите по последния одитиран счетоводен баланс към 31 декември 2006 г.

Акционерите на Петър Караминчев ще вземат и решение за сключването на договор за консултански услуги за срок от две години при обща стойност на сделката в размер на 240 хил. без ДДС за целия срок на договора, в резултат на което ще възникне задължение на Петър Караминчев АД към Синергон холдинг АД в размер на 240 000 лева без ДДС, представляващо 1.81 % от стойността на активите по последния одитиран счетоводен баланс към 31 декември 2006 г.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 26 ноември 2007 г.

Днес акциите на Синергон Холдинг се търгуват на нива от 16.52 до 17.30 лв. за брой, докато общо 32 лота от Петър Караминчев се прехвърлиха на цена от 13.00 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg