Дъщерното на Трейс Груп Холд АД (

) Пи Ес Ай АД подписа на 21 април договор за 2.67 млн. лв. Става дума за изпълнение на обект „Инженеринг – Проектиране и Рехабилитация на път III – 608– Казанлък – Бузовград - Средногорово от км 0+000 до км 3+388”.

Първата копка е направена на 8 юни от министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов на моста над р. Тунджа в Бузовград. Възложител e Фонд Републиканска Пътна Инфраструктура.

Основните дейности, които ще бъдат извършени, са изработване на технически проект и основен ремонт на пътните участъци, с цел достигане параметрите на класа ( ІІІ-ти клас ) на пътя.

Предвижда се възстановяване целостта на пътната настилка, отводняване трасето на пътя с оглед нормалното техникоексплоатационно състояние и създаване условия за безопасно движение на МПС. Участъкът, предвиден за рехабилитация, е с обща дължина 3.4 км.

Ремонтът включва и мост над р. Тунджа на км 1+970 с дължина 80м. Проектирането ще бъде осъществено за 45 дни от датата на одобрение на договора от Фонд РПИ, а строителството - 150 дни от подписване на документацията.

В момента Пи Ес Ай АД изпълнява и друг подобен обект – Проучване, проектиране и изграждане на мост над р. Осъм на път ІІІ – 3011, Летница – Горско Сливово на обща стойност 2.33 млн. лв.