Последна дата за сделки със Стара планина Холд за получаване на нови акции от увеличението

426
Последна дата за сделки със Стара планина Холд за получаване на нови акции от увеличението

Днес (27 юни 2007 г.) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Стара планина Холд АД-София, в резултат на които приобретателят ще има право да получи нови акции от увеличението на капитала, както и дивидент от компанията.

Общото събрание на компанията, проведено на 15 юни, взе решение капиталът на дружеството да се увеличи от 1.75 млн. лв. на 21 млн. лв., като се използват натрупани резерви и неразпределена печалба от минали години.

По този начин всеки от акционерите ще получи по 11 нови безплатни акции на холдинговото дружество, както и брутен дивидент от 0.1419 лв./акция (нетен дивидент от 0.132 лв./акция).

Стара планина холд АД отчита печалба от 1.588 млн. лв. (0.85 лв. на акция) за първото тримесечие на годината, в сравнение с 588 хил. лв. година по-рано (0.336 лв. на акция).

Нетни приходи от продажби нарастват с 28.9%, до 22.39 млн. лв., спрямо 17.37 млн. лв. Вчера книжата на дружеството се търгуваха на нива от 67.26 и 68.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg