Предлагат промени в ЗППЦК зарди продажбата на БФБ и ЦД

1362
Предлагат промени в ЗППЦК зарди продажбата на БФБ и ЦД

Правителството предлага промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа, с които се създава нормативна възможност за продажбата на стратегически инвеститор на акционерните участия на държавата в „Българска фондова борса - София" АД и „Централен депозитар" АД.

Това се прави в изпълнение на приетата от Министерския съвет концепция за интеграцията на БФБ и ЦД в европейските и световните финансови пазари.

Интеграцията на БФБ и ЦД в световните регулирани пазари има за цел развитие на българския капиталов пазар и гарантиране на неговото бъдеще сред европейските пазари, а също и изграждане на по-ликвиден и по-надежден борсов пазар, с ефективна инфраструктура и практики, напълно хармонизирани с най-добрите международни стандарти, се казва в съобщението на Министерския съвет.

Интеграцията в световните регулирани пазари трябва да утвърди българския капиталов пазар като инфраструктурен център за капиталовите пазари в региона.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg