Прехвърлиха 50% от капитала на Проучване и ДНГ

1118
Прехвърлиха 50% от капитала на Проучване и ДНГ

Преди броени минути на регулиран пазар на акции на Българска фондова борса бяха прехвърлени близо 50% от капитала на Проучване и добив на нефт и газ.

Общо 6.09 млн. лота на компанията смениха собственика си.

Количеството е прехвърлено в пакет при цена от 3.10 лв. за акция. Това повиши пазарната стойност на дружеството с 3.30%.

Подобно количество акции на компанията са в притежание единствено на Химимпорт, който контролира 52% от капитала на Проучване и добив на нефт и газ.

Да припомним, че компанията приключи полугодието с неконсолидирана печалба от 4.99 млн. лв., при 5.69 млн. лв. година по-рано. Към 30 юни неконсолидираните нетни приходи от продажби на Проучване и добив на нефт и газ са 13.38 млн. лв., което е с 22% по-малко за същия период на 2008 г.

Компанията консолидира резултатите на дъщерните Българска петролна рафинерия, Софгеопроучване, ПДНГ- Сервиз, Издателство "Геология и минерални ресурси", Голф Шабла. То притежава и 35% от капитала на Каварна газ.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg