Преместиха акциите на Стара планина Холд на най-горния сегмент

504
На проведено днес заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД е взето решение, регистрираната емисия акции на Стара планина Холд АД () да бъде преместена от Официален пазар, “Пазар на акции”, сегмент “В” на “Официален пазар”, “Пазар на акции”, сегмент “А”.

Датата на въвеждането за търговия на “Официален пазар”, “Пазар на акции”, сегмент “А” е 20 септември 2007 г. (четвъртък).

Условията да се търгува дадена емисия на най-горния сегмент включват тя да има история от 1 година на Пазар „B” или 2 години на Неофициален пазар на акции - сегмент 'А' или 'B'.

Пазарната капитализация на емитента трябва да е най-малко 40 млн. лв., а минималният брой на акционерите – 1000 души. Компанията трябва да има завършени 3 от последните 5 години с положителен финансов резултат, а свободно търгуемите акции да са 25 на сто.

Средномесечният оборот с емисията през последните 6 месеца трябва да възлиза на 200 хил. лв., а средномесечният търгуван обем – не по-малко от 20 хил. акции.

Нетната консолидирана печалба на Стара планина Холд за първите шест месеца на годината е 3.697 млн. лв., като нараства от 2.1 млн. лв. за година по-рано, или със 76.05%.

Тази сутрин по позицията са изтъргувани 12420 акции на средно ниво от 8.06 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...