Престиж бизнес-93 е купувачът на Гоце Делчев табак

1140
Купувачът на 78.27% от капитала на Гоце Делчев Табак АД-Гоце Делчев e Престиж бизнес-93 ООД, става ясно от седмичния бюлетин на Централен депозитар.

Дружеството, което е притежание на Георги Шапков и Любен Янев, имащи по 50% от капитала му заплати 2.281 млн. лв. за мажоритарния пакет от тютюневото предприятие.

Наддаването за продажбата на общо 753 062 акции бе проведена чрез аукцион на Българска фондова борса на 8 август, като участие взеха двама кандидат-купувачи.

Предметът на дейност на Гоце Делчев БТ включва изкупуване на тютюн, манипулация и ферментация на тютюн, заготовка за износ и търговия с тютюни в страната и чужбина, както и съхранение на тютюн.

За първите шест месеца на 2007 г. дружеството има загуба от 232 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 709 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано. Основният капитал на компанията е 962 хил. лв., а собственият – 7.303 млн. лв.

Акциите на компанията не са от най-ликвидните на борсата, като сделки за тази година липсват, а за цялата 2006 г. по позицията има 1 сделка за общо 12 акции, осъществена на 19 септември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg