На 20 март (вторник) ще се проведе Общото събрание на акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, на което акционерите на дружеството ще решават за разпределение на финансов резултат и избора на Ивайло Панов и Здравко Иванов като нови членове на Съвета на директорите, на мястото на Анна Захариева и Дора Цолова.

Само ден по-късно на БФБ-София ще се проведе аукцион за продажбата на 4.093 млн. права от Синергон Холдинг, срещу които не са записани акции. Всяко от закупените права дава възможност на
инвеститорите да запишат по
0.3 от новите акции на холдинга по номинална цена от 1.00 лв. и емисионна от 7.00 лв.

За 10-те борсови сесии по позицията бяха сключени 533 сделки за общо 123 514 права, на средна цена от 1.066 лв. за брой, а оборотът е на стойност 131 637 лв.

Също в сряда (21 март) за търговия на БФБ-София ще бъдат въведени емисията акции от увеличението на капитала на ИД Надежда и петата емисия облигации на Ти Би Ай Кредит ЕАД.

На 21 март е и последната дата за сключване на сделки с акциите на
Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас
в предстоящото на 8 април общо събрание на акционерите.

По време на събранието, акционерите на фонда ще гласуват за придобиването на 2 неурегулирани поземлени имоти (ниви), находящи се в землището на село Слатина, район Младост, гр. София, почивна станция и урегулиран поземлен имот намиращи се в гр. Балчик и урегулирани поземлени имоти в с. Люляково, общ. Ген. Тошево.

Общата стойност на трите сделки е 8.5 млн. лв.

За изминалата седмица BG40 отчете понижение от 0.75%, до 244.67 пункта, докато SOFIX загуби 0.42 на сто, до 1272.40 пункта.