През седмицата : Общо събрание на акционерите на Кремиковци АД

1152
През седмицата : Общо събрание на акционерите на Кремиковци АД

В четвъртък (25 януари) ще се проведе Общо събрание на акционерите на Кремиковци АД, на което ще се одобрява увеличение на договорената кредитна линия със "Стемкор" от 40 на 50 млн. долара.

На 23 януари (вторник) е последната дата за сключване на сделки с акции на Оргахим, даващи право на глас в извънредно общо събрание, на което ще се гласува продължаване за още една година на рамковия договор с основния клиент - румънската Поликолор.

Също във вторник на Българска фондова борса ще се проведе и аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Статус имоти АДСИЦ.

Фондът планира да увеличи капитала от 500 хил. лв. на 650 хил. лв.

В последния ден на седмицата, акционерите на Стройинвест Холдинг ще обсъждат предложение на мажоритарния собственик "Главболгарстрой" за продажба на притежавания от дружеството дял от "Пътинженеринг" на "Главболгарстрой".

През седмицата продължава и търговията с правата на Софарма имоти АДСИЦ и Свилоза АД, даващи възможност за участие в предстоящите увеличения на капитала на двете дружества.

За изминалата седмица BG40 добави 7,94 пункта, или 3,49 на сто до 235,28 пункта, докато SOFIX -ръст от 0,21% до 1 375,66 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg