Презаписването на Специализирани Бизнес Системи е 4.98 пъти

1062
Презаписването на Специализирани Бизнес Системи е 4.98 пъти

На 24 юли приключи първичното публично предлагане на акциите на “Специализирани Бизнес Системи” АД, съобщиха от водещия мениджър, обслужващ увеличението на капитала, инвестиционен посредник “Капман”.

Броят на постъпилите заявки надхвърля 250, а стойността им възлиза на 11 386 339 лева. Разпределението на подадените поръчки е следното – институционални инвеститори 5.2%, юридически лица 10% и физически лица 84.80%.

Сумата, получена от записаните ценни книжа, е в размер на 2 286 160 лева. Свръхзаписването на предложените акции е 4.98 пъти. Размерът на комисионите възнаграждения и другите разходи по публичното предлагане възлизат на 13 633 лева.

През изминалата седмица стана ясно, че “Специализирани Бизнес Системи” АД е класирана на първо място като изпълнител в три открити процедури за възлагане на обществени поръчки. В конкуренция с 18 български фирми компанията е определена за изпълнител и на още две поръчки на обща стойност 93 702 лева с възложител Министерство на външните работи.

Компанията осъществи първичното си публично предлагане като увеличи капитала си от 3.319 млн. лв. до 5 млн. лв. чрез предлагането на 33 620 акции с номинална стойност 50.00 лв. и емисионна стойност 68.00 лв. 

Общо 1.5 млн. лв. се планира да бъдат инвестирани в разширяване на логистичната мрежа, а 500 хил. лв. за разширяване на продуктовото портфолио.

Останалата част от набраната сума ще се използва за придобиване на дялови участия в други дружества в сектора на информационните технологии и офис автоматизация с цел консолидиране на пазара и повишаване на пазарния дял и конкурентоспособността на дружеството. Средства ще се отделят и за маркетинг и реклама.

През 2007 г. компанията очаква нетна печалба от 326 до 418 хил. лв., в зависимост от разработените песимистични и оптимистични варианти, докато приходите от основна дейност ще са между 14.774 млн. лв. и 16.328 млн. лв.

Към края на 2006 г. Специализирани Бизнес Системи обяви нетна печалба от 184 хил. лв. и приходи от основна дейност – 12.477 млн. лв.

Основната дейност на дружеството включва внос и износ, дистрибуция и сервизиране на РС компоненти и системи, доставка, инсталация и сервизиране на компютърна техника и офис автоматизация, изграждане на цялостни решения за информационни системи и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg