Приключи търговията с правата на Свилоза

411
В последният ден на търговия с правата на Свилоза АД бяха прехвърлени общо 370 809 броя, на цени между 19,51 лв. и 20 лв. всяко. Всяко едно право дава възможност за записване на пет от новите акции на дружеството, от предстоящото увеличение на капитала.

Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 15 февруари, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 2 март 2007 г. Свилоза АД планира да увеличава капитала си от 6,658 млн. лв. на 39,948 млн. лв.

От старта на търговията на 9 януари по позицията до днес са прехвърлени общо 1,063 млн. права, което представлява 15,96% от общия им брой.

Според днес постъпила информация от Свилоза АД на БФБ, през юли 2006 г. Свилоцел ЕАД (100 % собственост на Свилоза АД) е подписало споразумение за продажба на редуцирани въглеродни емисии с Европейската банка за възстановяване и развитие за сметка на Кралство Холандия.

Споразумението обхваща периода 2007 - 2012 г. и предвижда изплащане на авансова сума. Първата част от авансовото плащане, в размер на 1.2 милиона евро, е получена в Свилоцел ЕАД вчера, 5 февруари 2007 г.

В съответствие с Протокола от Киото за редуциране на емисиите на парникови газове, в Свилоза АД е изграден и вече работи котел за изгаряне на биомаса. Това е първият успешно реализиран проект по Протокола от Киото в Източна Европа.

Съгласно чл. 6 на Протокола, Свилоза АД прилага инвестиционна програма за енергийна ефективност, в съответствие със съвременните стандарти за енергийно потребление и екология, на обща стойност 9 милиона евро. Програмата предвижда значително намаление на енергийните разходи, с до 75 евро на тон целулоза и позволява на компанията да генерира и продава въглеродни кредити.

Вчера акциите на дружеството се търгуваха на средно ниво от 7.12 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg