Акционерите на основните цигарени дружества в портфейла на Булгартабак-Холдинг - София-БТ и Благоевград-БТ, гласуваха на общи събрания за персонални промени в структурата им на управление.

ИОСА на софийска фабрика освободи от състава на СД на дружеството Иван Биларев, Румен Порожанов, Теню Делчев, Валентин Иванов и Красимир Петров.

В новоизбрания от акционерите състав на СД влизат Ирена Вълева, Румен Порожанов и Красимир Петров.

Досегашният състав на съвет на директорите на Благоеград-БТ, в който вземаха участие Асен Шехов, Никола Атанасов, Георги Пашалиев, Росен Асенов, Валентин Груев, Марияна Канчева и Петър Папучаров, претърпя също числени промени. Новото ръководство на компанията е в състав Емил Сандев, Ясен Попвасилев и Петър Папучаров.

Нов изпълнителен директор поема управлението на Плевен-БТ. Неговото име е Владимир Цветанов, който поема поста от Любомир Буковски. Акционерите избраха също нов Съвет на директорите и нов Одитен комитет. В Съвета на директорите влизат Владимир Цветанов, Ангел Блажев и Диана Николова.

Проведени бяха и извънредни Общи събрания на акционерите на Асеновград-Табак и Шумен-Табак.

В Съвета на директорите на Асеновград-Табак влизат Александър Шостенкo - председател, Ясен Димитров и Любомир Наков. Любомир Наков остава на поста изпълнителен директор. Членовете на Съвета на директорите влизат и в състава на Одитния комитет, като допълнително беше избран председател - Елена Караджинова.

Новият съвет на директорите на Шумен-Табак се състои от Владимир Христов, Павлин Крумов и Генчо Гатев.

Да припомним, че ръководните органи на Булгартабак Холдинг също претърпяха промени. Акционерите на холдинга гласуваха в петък за преминаване от дву- на едностепенна форма на управление, като в новия СД влизат Александър Манолев, Георги Костов и Иван Биларев.