Ръководството на Българска фондова борса взе решение да регистрира на Неофициален пазар на акции, сегмент А, емисията акции на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ, обявиха от БФБ.

Размерът на емисията е 2 198 040 лв., разпределени в 219 804 акции с номинал от 10 лв. Присвоеният борсов код е CITY. Книжата ще бъдат въведени за търговия на 23 януари, сряда.

Подписката за първоначалното увеличение на капитала на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ приключи успешно на 23 ноември 2007 г. Лицата, закупили права при борсовата им продажба, записаха общо 169 804 нови акции от увеличението. Емисионната стойност на записаните акции бе в общ размер от 1 698 040 лв.

Набраните 1.698 млн. лв. от увеличението на капитала ще бъдат използвани от дружеството за покупката на апартамент, фитнес, магазин и 2 гаража в комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж-к Овча Купел.

В края на декември между Сити Дивелъпмънт АДСИЦ и Шорт Кът Пропърти ЕООД бе сключен предварителен договор за покупко-продажба на 5 недвижими имота, намиращи се в район Витоша, местност Гърдова глава, София. Стойността на изготвената оценка за имотите е 7 315 200 лв. с ДДС, като и петте терена са оценени като един обединен имот.

Тогава бе сключен и втори предварителен договор за покупка на други 4 имота, намиращи се в столичния ж. к. Овча купел, местност кв. Горна баня. Продавач е Спас Бончевски. Стойността на изготвената оценка за всички четири имота е 1 019 040 лв. с ДДС, като отново са оценени като един обединен имот. Площта на терените е 4 085 кв. м.