Ръководството на Енергоремонт си поделя 260 хил. лв. бонус

855
Ръководството на Енергоремонт си поделя 260 хил. лв. бонус

Членовете на управителния съвет на Енергоремонт холдинг ще получат 260 хил. лв. тантиеми за дейността им през 2009 г. Това решиха акционерите на компанията на общо събрание, което се проведе по-рано днес.

Лицата, които влизат в УС на холдинга към 31 март са три. Това са Иван Личев, председател на УС, Христо Димитров, зам. председател на УС и Теодор Осиковски, изпълнителен член на УС.

Днес те решиха още част от печалбата на холдинга за 2009 г. да се разпредели под формата на дивидент. В случая акционерите ще получат по 0.52 лв. брутен дивидент на акция, като за целта помежду им компанията ще задели близо 2 млн. лв. от отчетения положителен резултат през миналата година.

Изплащането на дивидента ще започне от 14 септември и ще продължи месец.

Според данни на компанията към 31 март 2010 г. акционерите, които контролират поне 5 на сто от гласовете в ОСА са: Миления 77 ООД (33.03%), Нови енергийни и индустриални технологии АД (21.59%), Геоприбор ЕАД (10.80%) и Българска енергетика АД (31.75%). Общо в тези акционери е съсредоточен 97.16% от капитала на холдинга, или 3 733 521 лота, колкото са били представени и на провелото се днес ОСА.

Остатъкът от миналогодишната печалба на Енергоремонт (8.26 млн. лв.) ще се отнесе във фонд „Други резерви".

Акциите на холдинга не бяха търгувани на БФБ днес. Последната търговия по позицията е от петък, когато са прехвърлени 10 лота срещу 14.70 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg