Райфайзенбанк и София - БТ сключиха два договора

751
Райфайзенбанк и София - БТ сключиха два договора

Райфайзенбанк (България) ЕАД и София - БТ АД сключиха два краткосрочни договора за банков кредит на обща стойност 35.5 млн. евро, за финансиране на оборотните нужди на дружеството.

Първият е за овърдрафт за 13 млн. евро със срок на издължаване до 9 октомври 2010 г. Второто споразумение е за банков кредит в размер на 22.5 млн. евро със срок на издължаване до 10 май 2010 г.

Цигареното дружество приключи деветемесечието на тази година със загуба от 3.13 млн. лв., при отрицателен финансов резултат от 1.56 млн. лв. година по-рано.

Компанията отчита ръст от близо 38% на годишна база в нетните си приходи от продажба, които по последна информация са 64.01 млн. лв.

С такъв процент на годишна база скачат и разходите по икономическите елементи на София - БТ към края на този септември, възлизащи на 66.22 млн. лв.

Последните сделки на БФБ с акциите на цигарената компания са от 30 ноември. Тогава са изтъргувани 10 лота, при цена от 30.00 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg