Регистрираха увеличението на капитала на Енемона

944
Регистрираха увеличението на капитала на Енемона

От Централен депозитар вписаха увеличението на капитала на Енемона от 9.934 млн. лв. на 11.934 млн. лв. Това е станало на 4 януари, съобщават от ЦД.

Следващата стъпка от страна на ръководството на Енемона е подаване на заявление за регистриране на емисията акции за търговия на БФБ и последващото решение на Съвета на директорите на капиталовата институция.

На 26 ноември се проведе първичното публично предлагане на Енемона, при което компанията пласира успешно емисия в размер на 2 млн. нови акции. Определената минимална цена за акция бе 11 лв., а максимумът 16.8 лв.

Интересът към IPO-то на Енемона намери отражение в 30-кратно презаписване на предложеното количество ценни книжа, получени от мениджърите на емисията ЕЛАНА Трейдинг и Обединена българска банка, възлизаха на 1 млрд. лв.

До 2010 г. Енемона АД планира да направи още едно увеличение, като предвижда делът на свободно търгуемите акции да достигне 25%.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на Енемона АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg