Съдът регистрира промените в капитала на ЦКБ Риъл Истейт фонд и Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ

556
Софийски градски съд вписа промени в партидите на ЦКБ Риъл Истейт фонд АДСИЦ и на Кепитъл мениджмънт АДСИЦ, в резултат на увеличението на капитала им от 500 000 лв. на 650 000 лв. чрез издаване на 150 000 нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност 1 лв. всяка. Това пие в днешния брой на ДВ.

В началото на годината Химимпорт придоби 23.077% от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел. Като продавач тогава е отразена Централна Кооперативна Банка, занулила дяловото си участие във фонда.

Прехвърлянето на 150 хил. акции бе осъществено в първия ден на търговия с акциите на дружеството на Българска фондова борса, на цена от 3.50 лв. за брой, или за общата сума от 525 хил. лв.

До средата на годината варненската икономическа група Химимпорт има дялови участия в три акционерни дружества със специална инвестиционна цел. Холдингът има 23.077% пряко участие и 100% чрез свързани лица в Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ и също толкова в ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ. Третият АДСИЦ е Хюндай Пропъртис АДСИЦ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...