Съдът вписа промените в капитала на ЗД Евроинс

580
Съдът вписа промените в капитала на ЗД Евроинс

С Решение на Софийски градски съд от 16 юли 2007 г. са вписани в регистъра за търговски дружества промените в капитала на ЗД Евроинс АД-София, съобщи БФБ.

Първо е отчетено намалението на капитала от 7 499 996 лева на 7 499 994 лева, чрез обезсилване на 2 броя неделими поименни безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

След което съдът вписва увеличение на капитала от 7 499 994 лева, на 9 999 992 лева, чрез издаване на 2 499 998 броя нови неделими поименни безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Новите акции се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала на дружеството до увеличението без реално внасяне на парични вноски.

Също така като председател на Надзорния съвет е регистрирана Виолета Даракова. Нови членове на Управителния съвет са Златолина Мукова-Заместник председател и Антон Пиронски-Изпълнителен директор. Дружеството ще се представлява от Главния изпълнителен директор Кирил Бошов и Изпълнителния директор Антон Пиронски, заедно и поотделно.

Основен акционер в застрахователното дружество е Еврохолд България АД с 60.35% от капитала. Евроинс АД отчете 677 хил. лв. нетна печалба за първото тримесечие на 2007 г.

По време на вчерашната борсова сесия се изтъргуваха 859 акции на средна цена 13.45 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg