От САФ Магелан АД-София са постигнали договореност да закупят нови хладилни камиони на обща стойност 600 хил. лева без ДДС от "РАПИД КБ" ООД, съобщава сайтът на БФБ-София.

Хладилните камиони са марка "Мерцедес Бенц" с хладилна изолация, изпълнена от Кислинг – Германия, като тяхната доставка се очаква през август и септември 2007 г.

За първите три месеца на годината компанията обяви нетна печалба в размер на 204 хил. лв., спрямо 110 хил. лв. положителен финансов резултат за сравнимия период на година по-рано. Капиталът на компанията е 1.716 млн. лв., като Георги Георгиев държи 79.99% от капитала.

Вчера от Комисията за финансов надзор обявиха, че изпълнителният директор на компанията Георги Георгиев в качеството си на вътрешно лице е търгувал за собствена сметка с акции на „САФ Магелан” АД, за които е притежавал вътрешна информация по смисъла на чл. 4, ал. 1 от ЗПЗФИ, а именно информация за предстояща продажба и обратно изкупуване на построен "Пазар на едро (тържище) за риба с административна част”.

В тази връзка лицето е нарушило разпоредбата на чл. 8, ал. 1 от ЗПЗФИ, сключвайки сделки за покупко-продажба с акции на „САФ Магелан” АД като е притежавал вътрешна информация, която до момента не е била оповестена.

За посоченото нарушение, чл. 40, ал. 1, т. 3 от ЗПЗФИ предвижда административно наказание глоба в размер от 20 000 до 50 000 лева. Издадено е наказателно постановление, с което е наложена глоба в размер на 20 000 лева. Постановлението подлежи на обжалване пред Софийски районен съд.

Днес сделки с акциите на компанията не са сключени, като офертите купува/продава са на нива от 22.00/25.35 лв. за брой.