Съставиха актове на пет посредника за сделки със "Зърнени храни България"

482
Съставиха актове на пет посредника за сделки със

Комисията за финансов надзор състави актове на пет инвестиционни посредника за сключване на сделки с книжата на „Зърнени храни България“ АД, съобщават от надзора.

Актове имат ИП „Д.И.С.Л. Секюритийс” АД, ТБ „Юробанк И Еф Джи България” АД, ИП „Юг Маркет” АД, ИП „Сомони Файненшъл Брокеридж” ООД и ИП „Загора Финакорп” АД.

Посредниците са глобени, тъй като не са извършили проверка в депозитарната институция дали финансовите инструменти, за които се отнасят нарежданията за продажба, са налични по съответната сметка на клиента.

Комисията за финансов надзор започва и проверка във връзка с реализираното публично предлагане на акции от капитала на „Спарки” АД, гр. Русе и с оглед на факта, че разпоредбата на чл. 35, ал. 2 от Наредба № 38 забранява т. нар. „intra - day” търговия.

Комисията за финансов надзор открива тематични проверки по спазването на изискванията на ЗПФИ и Наредба № 38 относно сделки с акции на посоченото дружество, сключени от ИП „София Интернешънъл Секюритиз” АД и ИП „Карол” АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg