СД на Гоце Делчев Табак ще може да увеличава капитала до 2 млн. лв.

529

Гоце Делчев Табак АД-Гоце Делчев () свиква извънредно общо събрание на акционерите на 9 ноември 2007 г., на което ще са гласуват промени в устава на дружеството, които ще позволяват Съветът на директорите да увеличи уставния капитал до 2 млн. лева за срок от пет години от вписване на изменението.

ОСА ще избере и нов състав на Съвета на директорите от трима членове за срок от пет години.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 27 ноември 2007 г. от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 24 октомври 2007 г.

През август Престиж бизнес-93 ООД купи 78.27% от капитала на Гоце Делчев Табак АД-Гоце Делчев. Дружеството, което е притежание на Георги Шапков и Любен Янев, имащи по 50% от капитала му, заплати 2.281 млн. лв.

В последствие Престиж бизнес-93 прехвърли на Беко - Експорт-Импорт ООД, Благоевград 276 850 акции, представляващи 28.775% от капитала на Гоце Делчев Табак АД.

С прехвълянето на пакета, Престиж Бизнес-93 избегна отправянето на търгово предложение към останалите акционери на дружеството.

За първите шест месеца на 2007 г. Гоце Делчев Табак отчита загуба от 232 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 709 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано. Основният капитал на компанията е 962 хил. лв., а собственият – 7.303 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg