Надзорният съвет на Оргахим АД (

) избра за и.д. изпълнителен директор Бойко Шойлеков, след като, считано от 1 август 2008 г., Иван Соколов бе освободен от заеманата от него длъжност като изпълнителен директор на компанията.

Амбициите на компанията към местния и външните пазари се запазват, като промени по отношение на производствената програма и търговска политика към настоящия момент не се предвиждат, коментира Шойлеков.

Целите на Оргахим от началото на годината са изпълнени, като най-силен резултат на дружеството Шойлеков прогнозира за 3-тото тримесечие на настоящата година. Компанията вече е предприела мерки в посока увеличаване на приходите и оптимизиране на разходите.

Справка на Profit.bg сочи, че за трето тримесечие на 2007 г. компанията има 40 млн. лв. приходи и 3.7 млн. лв. печалба.

Бойко Шойлеков започва професионалната си кариера в Оргахим през април 2005 г. като финансов мениджър и главен счетоводител, като впоследствие заема длъжността зам.-изпълнителен директор, а от 24 октомври 2006 г. е избран за член на Управителния съвет на дружеството.

Оргахим АД е най-големият български производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и дружество с повече от 105-годишна история. Със своята цялостно развита собствена логистична мрежа в страната и над 20 регистрирани търговски марки, компанията е доказан лидер на пазара на лаково-бояджииски материали в страната.

Развитието на дружеството е във всички посоки – преструктуриране на производството, създаване и внедряване на нови продукти, опазване на околната среда, ангажираност към проблемите на обществото.

Днес в "Оргахим" АД работят над 1200 човека. Около 30% от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Регистрираните търговски марки на "Оргахим" са: "Фасаген", "Алутин", "Балкид", "Рувипласт", "Винакол", "Хамелекон", "Protecta", "Mefisto", "Леко", "Интерин", "Еманел", "Благо", "Deko Professional", "Spirit".