Синергон холдинг АД осъществява своята дейност по оптимизиране на портфолиото и активно участие в инвестиционната политика за модернизиране и разширяване на материалната база на дъщерните дружества, според отчетите за дейността предоставени на БФБ.

Холдинга през отчетния период работи по придобиване на акции и увеличаване на мажоритарното си участие в дъщерните дружества. Увеличението на притежаваните акции в тези дружества се осъществява чрез покупка на пакети акции на свободния и регулирания пазар, чрез участие в обявените търгове от отрасловите министерства и Агенцията за приватизация за продажба на остатъчните държавни пакети.

През годината са продадени акции от Топливо АД. Същевременно са придобити акции и дялове от Светлина АД, Петър Караминчев АД, Гранд Хотел Пловдив АД, Мега Естейт ЕООД, Енерджи Делта ЕООД. Създадени са нови дъщерни дружества - Топливо ДОО в Белград, Република Сърбия , Синергон Асет Мениджмънт АД . Придобити са и дялове в асоциирано дружество Хюндай Финанс АДСИЦ .

По значимите продажби на акции, права и дялове от съучастия на Синергон Холдинг АД през 2006 г., от които дружеството е реализирало печалба от 3.2 млн. лв., са Топливо АД и Светлина АД.

Синергон холдинг АД формира положителен финансов резултат за 2006 г. преди преобразуване в размер на 13.6 млн. лв. и нетна печалба 13.33 млн. лв.

Основните направления в дейността на дружеството през 2007 г. включват продължаване дейността си по финансиране на дружествата, в които холдингът има мажоритарно участие чрез пряко кредитиране и/или увеличаване на капитала им.

При дъщерните дружества ще се цели увеличаване на пазарния дял на тези, работещи в сферата на търговията със строителни материали и твърди горива , дистрибуцията на течни и газообрани горива, туризма, производството на строителни материали и стоки за бита.

Също така от холдинга ще развиват конгресния туризъм и балнеолечение чрез увеличаване както на предлаганите услуги, така и на легловата база.
Очаква се да бъдат учредени нови дъщерни дружества извън страната за търговия с отоплителни и строителни материали и увеличаване на инвестициите в същите направления.

Ще бъдат извършени инвестиции за разширяване и обновяване производствата на различни строителни материали, като тухли, бетонови керемиди, бои и лаково-бояджийски материали, топлоизолационни материали, строителни смеси и др. Също така ще се разшири производството на мебели и интериорни решения.